Jogurt jerseyowy
Opis
Powstaje z mleka poddanego procesowi pasteryzacji z dodatkiem kultur bakterii jogurtowych. Ma konsystencję zwartą, przypominającą jogurt grecki.
Mleko od krów rasy Jersey charakteryzuje się zawartością tłuszczu dochodzącą do 7%, jest barwy kremowo-białej. W swoim składzie zawiera dużo karotenu, o 20% więcej wapnia niż mleko innych ras krów oraz więcej witamin z grupy A i B oraz więcej soli mineralnych. Najważniejszą cechą mleka krów rasy Jersey jest to, iż zawiera kazeinę A2, czyli taką która jest bardziej tolerowana przez osoby z nietolerancją laktozy.
Składniki: mleko krowie Jersey, bakterie jogurtowe
Termin przydatności: 14 dni
Sposób przechowywania: warunki chłodnicze, od +1 do +6°C
Koszty dostawy Sprawdź możliwe opcje dostawy
Opinie o produkcie (0)
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00