Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana





Opis
Nagrodzona pierwszym miejscem w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo 2017’. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka. Jest lekko podwędzana a następnie odwieszana w suchym i ciepłym miejscu, gdzie przez kolejne 2 miesiące dojrzewa. Gotowa do spożycia zachwyci intensywnością smaku, którym możemy się delektować przy rozgryzaniu jej nieco twardawej struktury.
W 2023 roku została wpisana na "Listę Produktów Tradycyjnych" Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, czosnek, cukier, majeranek
Wędzone dymem z drzewa olchowego.
Termin przydatności: 14 dni
Sposób przechowywania: od +2 do +8°C
Opinie o produkcie (0)

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00
Wysyłka Polska: czwartek, dostawa w piątek
Dostawa lokalnie: czwartek g. 15:00 - 18:00