Kiełbasa "Palcówka Biebrzańska" podsuszana
Cena regularna:
towar niedostępny






Opis
Nagrodzona pierwszym miejscem w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Perła Regionu’. Zawiera jedynie 4 przyprawy a w jej skład oprócz łopatki wchodzi również szynka oraz karkówka. Jest lekko podwędzana a następnie odwieszana w suchym i ciepłym miejscu, gdzie przez kolejne 2 miesiące dojrzewa. Gotowa do spożycia zachwyci intensywnością smaku. W zależności od stopnia wysuszenia posiada mniej lub bardziej twardą strukturę.
W 2023 roku została wpisana na "Listę Produktów Tradycyjnych" Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Składniki: 100% mięso wieprzowe z własnego gospodarstwa, przyprawy: sól, pieprz, czosnek, cukier, majeranek
Wędzone dymem z drzewa olchowego.
Termin przydatności: 14 dni
Sposób przechowywania: od +2 do +8°C
Dodatkowe informacje
Wędliny | wędzone |
Kawałki | Plastry | całe kawałki |
Koszty dostawy
Sprawdź możliwe opcje dostawy

ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00