Kimchi Tradycyjne Ostre

Dostępność: duża ilość
Przygotowanie i dostawa: czwartek 15.06.
Cena: 18,49 zł 18.49
  ( 1 | 100g = 6,16 zł )
ilość | 300g

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Nasze kimchi powstało z ekologicznej kapusty pekińskiej uprawianej przez Damiana i jego tatę, Pana Jana z zaprzyjaźnionego gospodarstwa ekologicznego z naszej okolicy, krótko mówiąc z SAJSADu. Możecie ich również znaleźć wśród grona dostawców na tym targu online.

Kimchi to koreańska tradycyjna kiszonka, która ma ostry smak, ze względu na jej pochodzenie jak i czynnik dłuższego przechowywania dzięki kapsaicynie zawartej w papryczce gochugaru. Znakomicie konserwuje żywność oraz ma niesamowite właściwości zdrowotne. Dodatkowo kimchi zostało ogłoszone jako jedna z pięciu najzdrowszych potraw na świecie.

Kimchi z kolekcji kiszonek od Pana Tadka powstało z pomocą znakomitego szefa kuchni oraz eksperta kultury i kuchni wschodu: Michała Szabata. Jego prawie 10 letnia przygoda z koreańskimi Mistrzami Kuchni sprawiła, że wiedzę, którą posiadł na pewno wyczujecie w naszym kimchi. Jesteśmy szczęśliwi, że tradycyjne tajniki kimchi zostały przekazane "Kiszonkom Pana Tadka" i możemy się nimi podzielić z Wami. 

Należy pamiętać, że tradycyjne kimchi jest kiszone jako połówki bądź ćwiartki całej kapusty pekińskiej a kiszenie trwa minimum 40 dni zanim osiągnie pełną dojrzałość. Faktem jest, że w Korei jest spożywane na bieżąco już w trakcie kiszenia a zanim się ukisi nosi nazwę 'baechu geotjeori' czyli 'świeże kimchi', które jest częstym dodatkiem do posiłków jak i składnikiem wielu potraw. Trzeba przyznać, że sami również nie możemy wytrzymać aż 40 dni i spożywamy kolejne porcję w wersji 'baechu goetjeori' :-)... takie kimchi jest nieco bardziej chrupiące (coś na kształt dobrze nam znanej kapusty kiszonej) oraz bardziej ostre niż po zakończeniu pełnego cyklu kiszenia.

W Korei przeciętnie zjada się ponad 35 kg rocznie tego rodzaju kiszonek, a to dlatego, że ta potrawa nie jest jedynie narodowym przysmakiem Korei ale przede wszystkim jest uważana za doskonały sposób na budowanie odporności! W zasadzie nie można się temu zbytnio dziwić, podobnie myślimy o naszych polskich kiszonkach, oczywiście tych "prawdziwych", kiszonych bez pośpiechu (m.in. bez dodatku octu, kiszonych a nie kwaszonych!) jak u Pana Tadka :-).

 

PRODUKT WYKONANY RĘCZNIE


Składniki: kapusta pekińska, marchew, biała rzodkiew, czosnek, imbir, cebula, szczypiorek, papryczka gochugaru, woda, sól niejodowana, sos rybny, mąka ryżowa, cukier trzcinowy


Należy spożyć do 30 dni po otwarciu


Termin przydatności do spożycia jest jednocześnie oznaczeniem partii produkcyjnej


Przechowywać w temperaturze od +2°C do +6°C

Dodatkowe informacje

Rodzaj Kimchi (kapusta pekińska)

Opinie o produkcie (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ZAMÓW DO: wtorku do godz. 15:00

Wysyłka Polska: czwartek, dostawa w piątek

Dostawa lokalnie: czwartek g. 15:00 - 18:00



więcej więcej
Warto spróbować jeszcze..
Jogurt jerseyowy
Jogurt jerseyowy
13,85 zł
| 500ml
Ser jerseyowy FETA w oleju rzepakowym
Ser jerseyowy FETA w oleju rzepakowym
25,50 zł
| 160g
Ser Panir
Ser Panir
23,99 zł
| 300g
Sok z Jagody Kamczackiej (EKO) 6szt
Sok z Jagody Kamczackiej (EKO) 6szt
89,99 zł
| 6szt (330ml)
Ser Halloumi z miętą
Ser Halloumi z miętą
22,50 zł
| 250g
Kapusta Czerwona Kiszona  (słoik)
Kapusta Czerwona Kiszona (słoik)
15,99 zł
| 1200g
Natka pietruszki (EKO)
Natka pietruszki (EKO)
5,99 zł
| pęczek
Mleko jerseyowe
Mleko jerseyowe
11,49 zł
| litr
Ogórek Gruntowy Componist
Ogórek Gruntowy Componist
16,99 zł
| kg
Jogurt naturalny kozi
Jogurt naturalny kozi
18,45 zł
| 500ml
Twaróg Naturalny na Sernik
Twaróg Naturalny na Sernik
18,59 zł
| 500g
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl