Ocet z Kwiatów Aksamitki z Matką Octową
Opis
Ocet z kwiatów aksamitki to wyjątkowy produkt, który wyciąga esencję delikatnych i subtelnych aromatów kwiatów tej pięknej rośliny. To nie tylko dodatek kulinarny, ale prawdziwa poezja smaku, którą można dodać do różnorodnych potraw, aby podkreślić ich delikatność i oryginalność lub sporządzać na jego bazie orzeźwiające napoje.
Ocet z kwiatów aksamitki powstaje z wyselekcjonowanych kwiatów tej rośliny, poddanych delikatnej maceracji i procesowi fermentacji. Produkt nie zawiera sztucznych dodatków, barwników ani konserwantów. Dzięki temu zachowuje autentyczny smak i aromat kwiatów aksamitki.
Ocet niepasteryzowany, niefiltrowany. Przygotowany na bazie tzw. "żywego octu z matką octową (zaczynem)".
Wszystkie moje octy są naturalnie fermentowane, niepasteryzowane, nieklarowane. Osad jest zjawiskiem naturalnej fermentacji.
Owoce, zioła, warzywa z których przygotowywane są octy pochodzą z mojego gospodarstwa lub okolicznych terenów.
Składniki: woda, kwiaty aksamitki, cukier.
Ocet jest produktem bezterminowym, zachowuje przydatność konsumpcyjną nawet kilka lat.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.