Wegańskie ciastka z ziarnami
Opis
Nasze ciasta są smaczną propozycją dla wszystkich dbających o zdrowie oraz dla osób będących na diecie bezglutenowej. Stanowią urozmaicenie diety dzieci, młodzieży i dorosłych. 100% naturalnych składników. Ciastka wypiekane są wyłącznie w oparciu o mąki własnego przemiału.
Nr. licencji certyfikatu "Celiakia": PL-039-015
OPAKOWANIE CAŁKOWICIE BEZPIECZNE DLA ŚRODOWISKA NATURALNEGO - nasze opakowanie jest całkowicie biodegradowalne i kompostowalne. 100% bezpieczne dla środowiska naturalnego. Po użyciu całkowity rozkład opakowania trwa zaledwie 12 tygodni.
Składniki: suszona morela, suszona żurawina, migdały, pestki dyni, pestki słonecznika, sezam biały, szałwia hiszpańska (chia), siemię lniane, miód z mniszka, olej kokosowy, mąka gryczana, mąka jaglana
- bez glutenu
- bez laktozy
- vegan
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna | 470 kcal |
Tłuszcz - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 27 gr 0.6 gr |
Węglowodany - w tym cukry | 46 gr 8 gr |
Białko | 13 gr |
Błonnik | 6 gr |
Stosowanie: produkt gotowy do spożycia, pakowany w atmosferze ochronnej
Termin przydatności: do 14 dni od daty wypieku
Sposób przechowywania: przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym miejscu
WEGAŃSKIE CIASTKA Z ZIARNAMI WYPIEKANE W 100% Z NATURALNYCH SKŁADNIKÓW.
NIE ZAWIERA:
- glutenu
- cukru
- mleka krowiego
- soi
- skrobi pszennej bezglutenowej
- dekstrozy
- substancji zagęszczających
- konserwantów
- spulchniaczy
- ulepszaczy
- hydroksypropylometylocelulozy (E 464)
- innej chemii