Bekon Wędzony w Stylu Amerykańskim
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Tworząc ten bekon, Szef Maciej ze Sztuki Mięsa wzorował się na bekonie z firmy Nueske's Appelwood Smokes Meats z Wisconsin w Stanach Zjednoczonych. Bekon w stylu amerykańskim nie jest nastrzykiwany wodą ani solanką. Jest peklowany na sucho z użyciem soli cukru i peklosoli. Proces wędzenia odbywa się przy użyciu drewna z jabłoni. Bekon nadaje się do spożycia na zimno a także do grillowania i smażenia. Świetnie oddaje swój smak do zup i sosów, ponieważ aromat dymu jest delikatny, nie jest kwaśny, gorzki ani agresywny.
Produkt ten doskonale działa jako umami w różnych daniach. Jest idealnym dodatkiem do hamburgerów.
SKŁADNIKI i WYSTĘPUJĄCE ALERGENY (pogrubiona czcionka):
BOCZEK WIEPRZOWY
SÓL
CUKIER
PEKLOSÓL
Dodatkowe informacje
Wędliny | wędzone |
Kawałki | Plastry | krojone w plastry |