Anna i Marek Deresz
Lebiedzin, woj. podlaskie
Nasze dość młode, bo niespełna 3-pokoleniowe gospodarstwo, znajduje malowniczo otoczonym Puszczą Knyszyńską Lebiedzinie. Od samego początku zajmowaliśmy się bydłem mlecznym oraz masarstwem. Nasze wyroby są wytwarzane według receptur rodzinnych sięgających wielu lat wstecz. Jesteśmy konwencjonalnym gospodarstwem, mimo wszystko zarówno trzoda jak i nasze płody rolne są uprawiane w sposób zgodny z naturalnym cyklem.
Nasze wyroby cieszą się sporym uznaniem czego przykładem mogą być zdobyte wyróżnienia w różnych konkursach kulinarnych. Koronnym produktem jest dojrzewająca w sianie szynka wołowa, która zdobyła pierwsze miejsce w konkursie ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo’ oraz nominacje do ‘Perły Regionu’. Rodzinna księga przepisów skrywa jeszcze wiele ciekawych receptur, które powolutku staramy się ujawniać i dzielić z innymi.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.