Tomcio Paluch - piekarnia tradycyjna
Białystok, woj. podlaskie
Piekarnia „Tomcio Paluch” to białostocka manufaktura stworzona aby odtworzyć smaki, które pamiętamy z dzieciństwa. Z tęsknotą wspominaliśmy zapach drożdżowego ciasta, czy lekko kwaskawy smak naturalnego, prawdziwego chleba na zakwasie. Dlatego też wypiekamy wyłącznie zdrowe pieczywo, metodą tradycyjną, na bazie mąk orkiszowych oraz na własnym, naturalnym zakwasie żytnim. Wypiekamy chleby żytnie, orkiszowe i z mąk naturalnie bezglutenowych.
Ziarna zbóż pochodzą z Polski, z regionalnych młynów. Dodatki do chlebów w postaci ziół i ziaren sprowadzamy z krajów europejskich. Wypiekamy bez polepszaczy smaków, spulchniaczy i sztucznych dodatków. Nie stosujemy zakwasu w proszku, ani substancji barwiących pieczywo. Cały proces tworzenia pieczywa jest fazowy, bez pośpiechu - jak dawniej. Nawiązujemy do tradycji, smaków i wspomnień z lat beztroskiego dzieciństwa.
Bułki i drożdżówki wypiekane są w 100% z mąki orkiszowej z dodatkiem prawdziwego masła i mleka, bez dodatku mąki pszennej. Zależy nam na prawdziwym smaku, dlatego też do naszych słodkich bułeczek dodajemy świeże owoce lub konfitury własnego wyrobu.
Laureat I nagrody w konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo
5,30 zł
5,50 zł
4,80 zł
4,80 zł
15,80 zł
14,80 zł
13,70 zł
13,40 zł
13,70 zł
13,70 zł
13,80 zł
13,00 zł
14,80 zł
13,60 zł
11,80 zł
13,80 zł
13,80 zł
4,20 zł
15,80 zł
19,00 zł
14,50 zł
ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00
Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek
Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00