Wędliny Wiejskie od Edwarda

Doły, woj. Podlaskie

Historia naszego masarstwa zaczyna się z moją Prababcią, która robiła najlepsze wędliny w okolicy, a następnie przekazała tą więdzę mojej Mamie, która z kolei zapoczątkowała naszą masarnię. To nasza rodzinna tradycja, którą kontynuuje jako 3 pokoloenie.

Mój staż w masarstwie to już ponad 20 lat. Początki były jak za dawnych lat, usługi masarksie wykonywałem u ludzi w gospodarstwach, gdzie najpieraw następował ubój a nastepnie przerabianie ich własnej trzody na wędliny.

Obecnie od 5 lat juz mam własny zakład masarski. Mięso do swoich wyrobów pozyskuje od kilku zaprzyjaźnionych rolników, którzy hodują trzodę wyłącznie na moje potrzeby - CO WAŻNE jest to chów w 100% tradycyjny i naturalny, co więcej w obrębie rezerwatu Biebrzy.

Współpracuje również z kołem myśliwskim, dzięki któremu mamy możliwość wyrobów wędliniarskich z dziczyzny. Razem z żoną wyrabiamy pyszne wiejskie naturalne bez konserwantów ani wzmacniaczy smaku wędliny, które na pewno was zachwycą.

Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.

ZAMÓW DO: poniedziałku do g. 15:00

Wysyłka Polska: środa, dostawa w czwartek

Dostawa lokalnie: środa g. 15:00 - 18:00

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

więcej więcej
Producenci
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
'
Sklep internetowy Shoper.pl